FÖRFESTEN! – ett dygn kvar till Magma

”Förfesten” was arranged October 27th at Grand Öl & Mat in Malmö, as a warm-up evening for the Magma concert at KB October 28th. The event was arranged by Progressive Circus and Grand Öl & Mat.

You’re very welcome to the online museum for the event. Feel free to browse and check out poster, Youtube links and the presentation of the artists.

POSTER

(click to enlarge)

YOUTUBE LINKS

 

ARTIST ANNOUNCEMENTS

När det synnerligen kultiga kultbandet Magma från Frankrike/Rymden besöker Malmö krävs det självklart en rejäl förfest som du sent kommer glömma!

Därför har vi samlat ihop två fantastiska och hyllade band (AGUSA och KHADAVRA) och en likaledes grym DJ (JAZZ ÄR FARLIGT) som kommer att ge er en ”kvällen före”-kväll som är späckad med vacker, svulstig, smart, ösig och dynamisk prog, progg, psych, kraut, folk & jazz! Inte missa!

AGUSA tog sitt namn från den lilla byn på Österlen där de 2013 samlades för att spela in sitt hyllade debutalbum. Med sin välspelade orgel- och flöjttunga blandning av instrumental prog, akustisk folkmusik, jazz har Agusa etablerat sig på progscenen genom spelningar på festivaler, en rosad andra platta och ett livealbum. Bandet har tydliga influenser av Kebnekajse och Änglagård, och erbjuder en mycket angenäm musikalisk tidsmaskin till 70-talets ideal.

Jeppe Juul – Orgel, Leslie
Tobias Petterson – Bas
Jenny Puertas – Sång, flöjt, slagverk
Tim Wallander – Trummor
Mikael Ödesjö – Gitarr
https://www.facebook.com/agusaband
http://www.progarchives.com/artist.asp?id=8935
https://youtu.be/Q5L4auo_zAA
https://open.spotify.com/artist/3R9P0kTytKpDYKRhQmNrSs

 

KHADAVRA har sitt ursprung i den värmländska skogen, med rötterna i 70-talets Black Sabbath, Pink Floyd och King Crimson, samtidigt som influenser från Wagner, Slowdive, Opeth och Tool fritt blandas in i musiken. Nyckelordet för hur musiken får en att känna är ”Vemod”, då denna skapas med inspiration från upplevelser, positiva och negativa, verkliga och overkliga. Khadavra sätter sin tillit till känslor och intuition för vägledning.

Alexander Eriksson – Trummor, slagverk, sång
Jón Klintö – Bas, valthorn, sång
Nils Erichson – Keyboards, gitarr, sång
Seb Eriksson – Gitarr, sitar, didgeridoo, sång
www.facebook.com/khadavra
https://youtu.be/5VjnE1JnFDo
https://open.spotify.com/artist/1rzJtzRhMMascAx1Uid2jN

 

JAZZ ÄR FARLIGT startade som en klubb 2011 men utvecklades snabbt till att även ta formen av ett fanzine, en skivetikett, en endagsfestival på Liseberg och sedan 2014 också en barnföreställning. Elena Wolay är kvinnan bakom Jazz är Farlig och berättar att projektets kärna är att utbilda, inspirera, driva smalare musik/subkulturer framåt och göra det på ett kreativt sätt. Föra musiken framåt. Därav nya märkliga projekt hela tiden. Musikaliskt är experimentellt kärnan. Sun Ra är inspiratören, Stockhausen pappan och Alice Coltrane mor till det hela.
https://www.facebook.com/JazzArFarligt

 

Klockan 21:45–03:00, fri entré innan 23 i mån av plats, sedan 100kr inkl. garderob.
Grand tar endast kort.